Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-در مجموع من با این ایده توزیع مواد مخدر دولتی موافقم. چون ایده خوب است اما "کی، کجا، چگونه" انجام دادن طرح اهمیت داردآذرخش مکری معاون مرکز ملی مطالعات اعتیاد در رابطه با طرح توزیع مواد مخدر دولتی گفت: با ایده و سیاست مطرح شده موافقم، دولت ها نمی توانند خودشان عرضه کننده مواد مخدر باشند این مساله باید در قالب درمان، بهداشت و کنترل آسیب های اجتماعی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: سروصدای زیاد نسبت به این طرح به شایعه سازی هایی منجر شده، صرف یک شنیده ای نباید در مورد طرح اصلی و کلیات آن سرسری نظر داد و بحث کرد. توزیع بخشی از مواد مخدر به صورت کنترل شده و قانونی توسط مراجع ذیصلاح یک ایده انقلابی، جالب است و درخور توجه است، یعنی این طرح فی النفسه و خودی خود غلط نیست.

دکتر مکری اضافه کرد: برخی بطور کلی این موضوع را رد می کنند و معتقد به نابودی به مواد مخدر هستند در حالیکه نظریات پیشرفته درمانی موافق با چنین اتفاقی هستند البته با حفظ شرایط نه بصورت دیمی. اینکه کجا قرار است فروخته شود به چه کسانی عرضه شود و چه موادی باشد؛ با نظارت خوب یک ایده موثر در کاهش آسیب اعتیاد است. کشورها و اقتصادهای پیشرو نسبت به این مساله تامل دارند چرا که وقتی چنین طرحی اجرا شود حجم زیادی از جرم های اعتیاد و همچنین هزینه های دولت برای کنترل چیزی که ناشی از این کنترل است صرفه جویی می شود بنابراین ایده جالب و قابل تاملی است و باید دید چه کسی مسئولیت اجرا را بعهده می گیرد.

این چهره شناخته شده در درمان اعتیاد یادآوری کرد: در حال حاضر هم ما یک سیاست درمانی بنام "توزیع شربت تریاک "در کشور داریم که جدید نیست و به نظر در جمعبندی ها سیاست موفقی می آمد و آسیبی که ممکن است از آن دیده شود خیلی کمتر از سود و فایده ای بوده که برای درصد زیادی داشت. اما این مساله تحت نظارت سیستم درمانی و به نیت درمان داده شد نه به نیت سودجویی، که هر چه بیشتر فروخته شود بهتر است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: در مجموع من با این ایده و سیاست موافقم. چون ایده خوب است اما "کی، کجا، چگونه" انجام دادن طرح اهمیت دارد در همینجا نگرانی هایی در مورد کارامدی سیستم اجرایی ایجاد می شود سیستم اجرایی کارامد، مدیریت هوشمند، نیروی انسانی سالم ابزارهای اصلی طرح هستند.

آذرخش مکری تاکید کرد: جزئیات اجرایی طرح مهم است باید از مدیران توانمند و خوشفکر استفاده کرد. در صورت ناقص و معیوب اجرا شدن طرح فاجعه به بار می آید و می تواند به شدت آسیب زا باشد. این طرح باید از طرح پیش از انقلاب پیشرفته تر باشد به این معنی که در شرایط حال اعتیاد سادگی 40 سال پیش را ندارد. قوانین بالادستی هم وجود دارد که باید به انها توجه شود مثلا؛ " دولت ها نمی توانند خودشان عرضه کننده مواد مخدر باشند این مساله باید در قالب درمان، بهداشت و کنترل آسیب های اجتماعی باشد".

با شناختی که از اعضای تشخیص مصلحت نظام دارم می دانم که انسان های هوشمندی هستند و چون هنوز جزئیات را نداده اند نمی توانیم قضاوت صحیح یا غلط بودن طرح را داشته باشیم.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۲۸۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام استان‌ها بیشترین شهدای مبارزه با مواد مخدر را دارند؟

آفتاب‌‌نیوز :

ابوالحسن صفرپور، دبیر میز پیشگیری فرهنگی و اجتماعی از مصرف مواد مخدر و الکل شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ایجاد گفتمان برای پاسداشت شهدای مدافع کشور، اظهار کرد: وقتی اسم مبارزه با مواد مخدر می‌آید، افکار عمومی به‌سمت معتاد و قاچاقچی و خُرده‌فروش می‌رود، این ادبیات نیاز به تغییر دارد.

شهدای مبارزه با مواد مخدر ناخودآگاه این افکار کوچک را به ذهن متبادر می‌کند. این همه شهید صرفاً برای مبارزه با چهارنفر خُرده‌فروش نبوده است؛ لذا این کلمه نیاز به تغییر دارد و برهمین اساس نیاز بود تا گفتمان شهدای مدافعان جان طراحی شود.

وی افزود: وقتی قرار است روایت جدیدی را مطرح کنید، نیاز به کلمه‌ی جدید و به بازتعریف دارید. حضرت امام (ره) کلمه‌ی مستضعف را درست کردند. مستضعف را در مقابل مستکبر قرار دادند. کلمه‌سازی کردند. در رابطه با جنگ تحمیلی، عنوان دفاع مقدس را برگزیدند. این کاری بود که حضرت امام انجام دادند. یعنی یک ادبیات جدید وارد جامعه کردند. برای موفقیت در این مسیر، در این مبارزه دائمی و حضور جانانه مقابل دشمنان قسم‌خورده بشریت، به واژه‌های جدید نیاز است. واژه‌ای که همه معتقدان به اسلام، معتقدان به ایران و صاحبان وجدان با هر عقیده‌ای، آن را بپذیرند و در صف مبارزه حاضر شوند. عمق استراتژیک نظام دقیقاً همین‌جاست.

پیشنهاد تغییر نام شهدای مبارزه با مواد مخدر به شهدای مدافع جان

دبیر میز پیشگیری فرهنگی و اجتماعی از مصرف مواد مخدر و الکل شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: این واژه تازه، می‌بایست جهت‌گیری ما را از‌ایستادگی جلوی چهار نفر معتاد یا قاچاقچی، فراتر ببرد. باید تلاش کرد تا همه انسان‌ها در ایران، در کوبا، چین، امریکا، نیجریه، لبنان و... از شر صهیونیست نجات یابند. به همین‌خاطر به‌جای شهدای مبارزه با مواد مخدر بگوییم «شهدای مدافع جان». فعالان و مؤثران این حوزه را نیز با نام «مدافعان جان» بشناسیم. این‌ها افرادی هستند که در حال نجات جان آدم‌های سراسر گیتی‌اند. به‌خاطر پیشگیری‌ها، صیانت‌ها و مجاهدت‌های مدافعان جان، بسیاری از افراد معتاد نشدند و سالم هستند. این نیاز به گفتمان‌سازی دارد. تا زمانی که نگاه ما به حوزه مواد مخدر گفتمان تدافعی ذلت و اسارت باشد و گفتمان جهاد و مبارزه در آن ایجاد نشود، افکار عمومی در راه مقاومت عمومی بسیج نخواهند شد. گفتمان ضعف و ذلت را باید فراموش کرد و کنار گذاشت. در این عرصه، ایران اسلامی صاحب‌ایده و رویکرد است.

صفرپور با اشاره به رشادت‌های شهدای مدافعان جان در کشور، عنوان کرد: یک رویکرد کاملاً تهاجمی، ما یک طلبکاری بزرگ از تمام دشمنانی داریم که در کشور ترویج موادمخدر کرده و می‌کنند چرا که جوانان ما را شهید کرده‌اند، برخی در لباس و جایگاه مبارزه با قاچاقچیان، برخی هم با فریب خوردن، در دام افتادن و مظلومیت، عده زیادی هم که هنوز قرار است در این راه منحوس کشته شوند.

دبیر میز پیشگیری فرهنگی و اجتماعی از مصرف مواد مخدر و الکل شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: تعداد شهدا مدافع جان (شهدا مبارزه با مواد مخدر و روانگردان) در تاریخ ۴۵ ساله جمهوری اسلامی ایران ۳۸۶۴ نفر تا پایان سال ۱۴۰۲ بوده است.

استان‌هایی که بیشترین شهید را در راه مبارزه با مواد مخدر داشته اند!

وی به آمار شهدای استان‌ها در حوزه مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: به ترتیب سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان رضوی بیشترین تعداد شهدا مدافع جان را دارد. همینطور دستگاه‌های اجرایی که بیشترین تعداد شهید مدافع جان دارند به ترتیب فراجا با تعداد ۳۰۱۷ نفر، سازمان بسیج مستضعفین با تعداد ۴۳۰ نفر، ارتش جمهوری اسلامی با تعداد ۱۴۲ نفر و سایر دستگاه‌ها نیز با تعداد ۲۷۵ نفر شهید را در این راه تقدیم کرده‌اند.

صفرپور درباره برگزاری یادبود شهدای مدافع جان در استان‌های کشور نیز ابراز کرد: یادواره شهدا مدافع جان هم اکنون به صورت استانی در استان‌های تهران، کرمان، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، کردستان، قزوین، زنجان، خراسان رضوی، آذربایجان غربی و لرستان در حال برگزاری است.

دبیر میز پیشگیری فرهنگی و اجتماعی از مصرف مواد مخدر و الکل شورای عالی انقلاب در بخش دیگری از این گفتگو به آمار شهدای مدافع جان در استان‌های کشور اشاره کرد و این آمار تا پایان سال ۱۴۰۱ است.

وی تأکید کرد: ماموریت اصلی این است که ادبیات‌سازی و گفتمان‌سازی منفور‌سازی فرآیند تولید، قاچاق، توزیع و مصرف مواد مخدر و روان گردان صورت بگیرد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • ۸۵ کیلو مرفین در زنجان کشف شد
  • دستگیری ۹ سارق در طرح محله محور نکا
  • جاری کردن عقد ازدواج با پسر معتاد در برخی دفترخانه‌ها
  • درمان اعتیاد باید اجتماع محور باشد
  • ۳۰ خرده فروش مواد مخدر در اصفهان دستگیر شدند
  • کشف بیش از ۲ تن انواع مواد مخدر در لرستان
  • کدام استان‌ها بیشترین شهدای مبارزه با مواد مخدر را دارند؟
  • عملیات پلیس علیه مواد مخدر در کیش
  • دستگاه‌ها در راه‌اندازی مرکز ترک اعتیاد با شهرداری ایلام همکاری کنند
  • کشف ۱۰۰ کیلوگرم تریاک جاسازی‌شده در بار هندوانه